Zorgwinkel De kleine Burcht geopend

24-09-2013

Rotterdam- 24 september 2013 Maandagmiddag  opende Marco Florijn, wethouder in Rotterdam,met het doorknippen van het traditionele  lintje en onder grote belangstelling de eerste  Zorgwinkel van Lelie zorggroep, De kleine Burcht.

Aad de Kool (locatiemanager van de Burcht)  beschreef in zijn toespraak in het kort de totstandkoming van de kleine Burcht. Initiatieven als De Cruydenier (bezorgen van boodschappen en maaltijden aan huis), en de Burchtbus brachten hem steeds opnieuw in contact met andere netwerken en initiatieven waar hij mee kon samenwerken, wat uiteindelijk leidde tot de Zorgwinkel. Een winkel waar verhuur, lenen  en verkoop  niet op de eerste plaats komen, maar waar ontmoeting en verbinding en zorg voor elkaar van belang zijn.
Nelly Labrie, maatschappelijke  dienstverlening Alexanderpolder, was blij met de samenwerking en wees erop dat de Vraagwijzer donderdagmiddag spreekuur heeft in De kleine Burcht.
Florijn gaf in zijn toespraak aan dat achter de opening van deze winkel natuurlijk meer zit dan het openen van een pand. De winkel kan een gezicht worden in de wijk. Een plek waar allerlei netwerken als bijv. ‘Even buurten’ ,’ Vraagwijzer’ en ‘Motto’ bij elkaar komen en waar vrijwilligers en professionals samenwerken. Hij wenste de Zorgwinkel veel succes. Voordat hij de officiële openingshandeling verrichte , zette hij  Haya Goutier in het zonnetje , die met alle energie en enthousiasme  en samen met ‘haar’ vrijwilligers de winkel heeft opgestart  en laat draaien. 
De kleine Burcht is  er voor het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen, voor informatie  en advies over welzijn, zorg en gezondheid en activiteiten in de wijk, en voor het bestellen en laten bezorgen van boodschappen en maaltijden. Wekelijks houden Vraagwijzer, Motto, audicien, Specialist ouderenzorg  en diëtiste er spreekuur. Voor een fotorapportage kijk onder locatie in beweging!

Ga terug

Meer nieuws